Deprecated: Function create_function() is deprecated in /subdomains/revelating/lib/html_entity_decode_php4.php on line 374 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /subdomains/revelating/lib/html_entity_decode_php4.php on line 380 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /subdomains/revelating/lib/html_entity_decode_php4.php on line 374 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /subdomains/revelating/lib/html_entity_decode_php4.php on line 380 TECHNOLOGIEËN - revelating.mangoboom.nl

TECHNOLOGIEËN

Additive Manufacturing

De overkoepelende term van 3dPrinten is additive manufacturing en die beschrijft de techniek ook beter dan 3dPRinten. Het gaat namelijk over een productieproces: - dat laagje voor laagje materiaal opbouwt (vandaar additive) tot de gewenste vorm - volgens een digitaal proces o.b.v een 3d Ontwerp gemaakt op een computer - waardoor geen mal, matrijs meer nodig is

Waarom disruptief

Het maakt de combinatie van het digitale proces en het wegnemen van de matrijskosten, dat 3dPrinten disruptief is. Door het slim inzetten van deze techniek:

  • zijn voorraden niet meer nodig
  • kan er on demand /on location geproduceerd worden
  • zijn kleine series of enkelstuksproductie mogelijk
  • zijn unieke vormen mogelijk die functioneel of esthetisch waarde toevoegen voor klanten
Laat je inspireren door de vele toepassingen die er mogelijk zijn.

De toepassingen maken het verschil

Of het nu gaat over gewichtsbesparing in de luchtvaartindustrie. Of maximaal herbruiken van afvalstromen in de bouw. De mogelijkheden en toepassingen van additive manufacturing zijn eindeloos. En ook nog eens relevant wanneer de juiste business driver gestimuleerd wordt.
Laat je inspireren door deze voorbeelden.

Digital Manufacturing: Mixed/Augment reality

Zodra een waardeketen digitaliseert wordt het een ‘contentspel’. De digital-nature van designs maakt, naast fysieke productie, ook virtueel productie haalbaar.
Anders gezegd, augmented reality is een set van technieken dat ons fysieke wereld laat interacteren met digitale content. De Microsoft Hololens voegt informatie of digitale voorwerpen toe aan de fysieke realiteit.

Waarom disruptief

Mensen worden overspoelt met informatie: boeken, content, teksten. Mensen leren echter makkelijker van beelden. Daarom blijven (leer)ervaringen met mixed reality veel beter bij.
Zinvolle toepassingen? Zat ! Denk aan :

  • Het repareren van een scheepsmotor waarbij de bril uitlegt wat welk onderdeel doet.
  • Een training waar je door een fabriek loopt op zoek naar onveilige situaties die in virtuele wereld op je af komen.
  • Supersnel testen van concepten door eerste design te ervaren in een virtuele omgeving.

Robotics

Zodra een waardeketen digitaliseert, veranderen de spelregels. De rol van arbeid bv. Naast digitalisering van de productiefunctie zelf, is ook de handeling toe aan automatisering. Er is sprake van een nieuwe generatie intelligente en flexibele robots die impact gaat maken in onder meer de maakindustrie, de landbouw en de zorg. Robots die zich aanpassen aan de omgeving, die kunnen samenwerken met mensen.

Waarom disruptief?

De totale digitalisering van de keten gaat verder dan productie. Wij zien grote voordelen in bv. zorg en logistics. Zo komen er meer (robot)handjes aan het bed. In de logistiek wordt assemblage, packaging deels overbodig. En het maakt de werkvloer veiliger.. Ook in de bouw zal robotics als verlengstuk van 3dPrinten de keten verder versnellen. De bouwplaats gaat steeds meer op een fabriek lijken. Sneller, beter voorspelbaar en foutloos.